Kirándulj és síelj a Bakony szívében: megújult a Síaréna Vibe Park

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Kirándulj és síelj a Bakony szívében: megújult a Síaréna Vibe Park

Feltöltve: 2021-10-19

Új névvel, arculattal és megújult gasztronómiai kínálattal éled újjá az eplényi hegy.

A természet rezgései, a sport lüktetése, az új fogások mámorító illata adja a Síaréna Vibe Park pikantériáját, amely négy évszakos programjaival egész évben várja vendégeit.

„A Síaréna Vibe Park egy üde színfolt a Bakony szívében, olyan meseszép helyszín, ami számos lehetőséget tartogat az ide látogatók számára az év minden szakában. Ide érdemes eljönni a családdal és a barátokkal is, akkor is ha épp nyugalomra vágyunk, vagy ha vad lüktetésre illetve adrenalinra. A hegy már bizonyította, hogy nem csak télen kínál számos sportolási és szórakozási lehetőséget, hanem tavasszal, nyáron és ősszel is. Számos családi-és sportprogrammal, kertmozival, tematikus túrával várja a látogatókat, a Síaréna Vibe Park pedig még több vibe faktorral készül az elkövetkező időszakban” – mondja Dr. Paksi Piroska, a Síaréna Vibe Park ügyvezetője.

Októberben családi kézműves foglalkozással, nagy síszezon előtti kőszedéssel, halloween-i tökfaragással vár mindenkit a hegy. Télen a síelésen és snowboardozáson túl az ország legnagyobb Airbag-je extra adrenalint garantál majd az igazán vállalkozószelleműeknek. Tavasztól a kerékpárosoké lesz a terep, akár sportként űzi valaki, akár hobbiként, a hegyen biztos, hogy megtalálhatja majd a számításait.

„Kialakítunk egy állandó downhill pályát az extrémsport kedvelőinek, és folyamatos kerékpártúrákat és erdei kirándulásokat szervezünk majd szakképzett túravezetők irányításával. A Sport43 ingyenes kezdeményezéssel összefogva az iskolás csoportokat idén sem hagyjuk ki a legjobb programokból, eddig közel 30.000 gyerek tartott már velünk. A nonprofit programsorozat keretein belül tematikus osztálykirándulásokat szervezünk nekik, libegőzéssel, túrázással, télen pedig térítésmentes síelési és snowboardozási lehetőséggel. A tavalyi szezonban a téli sportok kedvelői - 73.000 fő -, 116 hóbiztos napon hódolhattak szenvedélyüknek, közel 8 km hosszú pályarendszer, 16 különféle síútvonal, valamint Magyarország legnagyobb kezdő és leginkább családbarát, A7 pályája vár minden sírajongót idén is. Mindemellett terepfutó központtá is váltunk, és folyamatos tematikus túrákkal - erdőfürdőzés, szarvasbőgés-túra, szentjánosbogár-túra - csalogatjuk a természet szerelmeseit Eplénybe” – folytatja Boós Imola, a Síaréna Vibe Park marketing vezetője.

„A szolgáltatások színvonalának emelésére törekszik mindenki. A Síaréna is évről-évre bővül, új pályák és felvonók létesültek, folyamatos a fejlesztés. A Vibe Park arra törekszik, hogy igazi négy évszakos központtá váljon, ahol minden időszakban megtalálhatják az ide látogatók az őket feltöltő programokat, átérezhetik a Bakony különleges hangulatát és együtt rezonálhatnak a természettel. Eplény mottója: Sport és pihenés minden évszakban” – mondja Szabó István, az Eplényi Turisztikai Egyesület képviselője.

A Síaréna Vibe Park megújulásával együtt az eplényi vendéglátás is újjászületik: új trendek, minőségi gasztronómiai kínálat minden évszakban, új séf várja az ínyencségek kedvelőit a hegyen.

„Az a csodálatos természeti környezet, ami itt körülvesz bennünket, valamint szolgáltatásaink, programjaink színes palettája szinte már kívánja, hogy minőségi gasztronómia párosuljon hozzá. Terveink közt szerepel, hogy az év mind a négy évszakában változatos eseményekkel és profi vendéglátással találkozzanak majd a hozzánk látogatók.
Részben megújuló „gasztro” csapatunk, - élén profi séfünkkel, Fazekas Tamással - kiváló ételekkel vár majd minden éhes sportrajongót, családdal kirándulót, természetjárót és pihenni vágyót. Igazi kulináris utazásra hívunk mindenkit, változatos, minőségi ételekkel, italokkal" – mesél a gasztronómia újításairól Bitter Miklós, a Síaréna Vibe Park gasztronómiai részlegének vezetője.

A Síaréna Vibe Park tehát minden szegletében megújul, színesebb, gyorsabb és különlegesebb lesz.